Body Village - Body Village | Voeding

Bodyvillage en gezonde voeding 

Overgewicht heeft vaak te maken met een “verstoord eetpatroon”. Het lichaam is door een bepaald voedingspatroon uit balans en dat los je niet op met een crashdieet. De gewichtsconsulente van Bodyvillage bekijkt samen met jou je eetpatroon en helpt je om de balans tussen energie-inname en energieverbruik te herstellen. Hiervoor zijn er diverse mogelijkheden. Ook is het mogelijk dit te combineren met trainen bij Bodyvillage.

Total Bodyscan:Met behulp van de professionele Tahita MC 780 weegschaal wordt er een uitgebreide lichaamsanalyse gemaakt. Tijdens deze analyse wordt gekeken naar onderstaande waarden. Aan de hand hiervan kan een plan opgemaakt worden voor een trainingsdoel. Na een aantal weken kan deze meting herhaald worden om te bekijken wat er veranderd is.

 • Gewicht
 • Lichaamsvet (%)
  Vetverdeling per lichaamssegment
 • Orgaanvet (buikvet) (indicatie)
 • Vet massa (Kg)
 • Vetvrije massa (Kg)
 • Spiermassa (Kg)
  Spiermassaverhouding per lichaamssegment
 • Totaal lichaamsvocht (Kg)
 • Ruststofwisseling (kcal)
 • Metabolische leeftijd
 • Bloeddruk

Eetpatroon analyse: Na ontvangst van je eetdagboek van een week bespreken we uitgebreid of het noodzakelijk is je eetpatroon aan te passen en zo ja waar en hoe je dit kunt doen. Daarnaast kunnen we dit combineren met de Total Bodyscan.

Wil je dan nog verder dan kunnen we een dieet op maat maken of kan je een traject van 10 weken volgen.

Dieet op maat. Bij een dieet op maat starten we met de total body scan en een analyse van je dagelijkse eetpatroon zodat we goed kunnen bekijken waar je lichaam behoefte aan heeft en hoe we hier een dieet voor kunnen maken zodat je op een gezonde manier blijft eten.

10 weken traject: Bij een 10 weken traject starten we met een uitgebreide intake. Van te voren heb je een dieetdagboek ingevuld zodat we kunnen bekijken wat je eetgewoontes zijn en hoe we dit kunnen optimaliseren. Daarna krijg je een persoonlijk dieetadvies. Hierbij kun je denken aan een koolhydraatarm dieet, een dieet gebaseerd op zoveel kilocalorieën, een eiwitrijkdieet etc. Samen met jou bekijken we wat het beste past bij jouw leef- en eetgewoontes. Hierna hebben we eenmaal in de twee weken een vervolgafspraak waarin uiteraard gekeken wordt naar je gewichtsverlies maar er wordt ook besproken hoe het verder met je gaat. Het is belangrijk dat je een goede manier van eten hebt gevonden die past bij jouw levensstijl. Op deze manier kan je ook na het behalen van je gewenste gewicht op gewicht blijven. Want dat is toch wat je wilt?

Gewichtsconsulent

De gewichtsconsulente van Bodyvillage Rijswijk is aangesloten bij beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. Iedere BGN-gewichtsconsulent is in het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent van één van de geaccrediteerde opleidingen, volgt regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied en begeleidt cliënten professioneel. Tot 100% vergoeding door zorgverzekering mogelijk.

Diverse zorgverzekeraars vergoeden via de aanvullende verzekeringen de kosten van een traject die erkende en geregistreerde gewichtsconsulenten begeleiden. Klik hier om na te zien of je hiervoor in aanmerking komt.

 

Body Village - Body Village | Voeding

Tarieven

Total Bodyscan

Eetpatroon analyse

Combinatie Bodyscan/eetpatroon

Dieet op maat

Vervolgconsult/meting 

10 weken traject (inclusief uitgebreide intake)

€ 20,00

€ 20,00

€ 35,00

€ 65,00

€ 15,00

€ 130,00